Jens Søndergaard
»Arbejdet med medicinstudiet i Esbjerg har generelt været præget af stor velvilje og risikovillighed fra alle involverede parter lige fra hospitalerne, til regionen, PLO og Syddansk Universitet. Vi har kigget hinanden i øjnene og besluttet at uddanne nogle fantastisk dygtige læger, og der er en accept af, at vi evaluerer og justerer undervejs,« siger Jens Søndergaard, medlem af styregruppen for lægeuddannelsen i Esbjerg samt professor og praktiserende læge i Middelfart.

Kandidatstuderende i Esbjerg skal 20 dage ud i almen praksis De 30 kandidatstuderende, som efter planen optages på den nye lægeuddannelse i Esbjerg næste år, vil tilbringe markant længere tid i almen praksis end mange andre steder i landet. Det fremgår af en ny aftale mellem PLO og SDU.

Når det første hold af medicinstuderende starter på deres kandidatuddannelse i Esbjerg efter sommerferien 2022, vil de få et indgående kendskab til lægelivet i almen praksis.  Det fremgår af en ny aftale mellem PLO og SDU, som blev underskrevet i starten af måneden og som betyder, at de studerende skal tilbringe 20 dage af studietiden i lægehuse i Region Syddanmark.  »Kompetencer som generalist er for mig at se noget, der godt kan styrkes på lægeuddannelserne generelt. Den praktiserende læge får...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind