Jens Søndergaard
»Arbejdet med medicinstudiet i Esbjerg har generelt været præget af stor velvilje og risikovillighed fra alle involverede parter lige fra hospitalerne, til regionen, PLO og Syddansk Universitet. Vi har kigget hinanden i øjnene og besluttet at uddanne nogle fantastisk dygtige læger, og der er en accept af, at vi evaluerer og justerer undervejs,« siger Jens Søndergaard, medlem af styregruppen for lægeuddannelsen i Esbjerg samt professor og praktiserende læge i Middelfart.

Kandidatstuderende i Esbjerg skal 20 dage ud i almen praksis De 30 kandidatstuderende, som efter planen optages på den nye lægeuddannelse i Esbjerg næste år, vil tilbringe markant længere tid i almen praksis end mange andre steder i landet. Det fremgår af en ny aftale mellem PLO og SDU.

Når det første hold af medicinstuderende starter på deres kandidatuddannelse i Esbjerg efter sommerferien 2022, vil de få et indgående kendskab til lægelivet i almen praksis.  Det fremgår af en ny aftale mellem PLO og SDU, som blev underskrevet i starten af måneden og som betyder, at de studerende skal tilbringe 20 dage af studietiden i lægehuse i Region Syddanmark.  »Kompetencer som generalist er for mig at se noget, der godt kan styrkes på lægeuddannelserne generelt. Den praktiserende læge får...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement