Dansk forskningsprojekt skal undersøge, hvordan man bedst muligt kan behandle patienter medicinsk efter en blodprop i hjertet.

Stort forskningsprojekt skal kortlægge bedste behandling ved blodprop i hjertet 40 pct. af patienter i medicinsk behandling efter blodprop i hjertet har forhøjet blødningsrisiko. Andelen af patienter med forhøjet blødningsrisiko vil danske læger nedbringe ved at hive en pensioneret blodfortynder op fra skuffen.

Næsten alle patienter vil efter en blodprop i hjertet blive behandlet med ballonudvidelse og blodfortyndende medicin. Førstevalget er hjertemagnyl i kombination med Ticagrelor eller Prasugrel. Behandlingerne er dog ikke lige gode for alle patienter, og faktisk er 40 pct. af patienter i denne form for behandling i øget blødningsrisiko, hvilket kan øge risikoen for alvorlige og livstruende blødninger i blandt andet hovedet, mavetarmsystemet eller urinvejene. Patienterne vil efterfølgende være i højere risiko for udvikling af endnu en blodprop. Patientgruppen, som...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement