I Hjerte-kar-temaet i avisen Dagens Medicin 1, 2022, fredag 21. januar forekom der samme fejl to steder i denne artikel. Det fremgik, at patienter, der får konstateret atrieflimren i almen praksis, skal henvises til sekundærsektoren for EKG. Der skulle have stået ekkokardiografi i stedet for EKG. Redaktionen beklager. Ifølge den seneste opgørelse fra databasen ‘Atrieflimren i Danmark’, som kom i december, går det ganske godt med behandlingen af patienter med disse uregelmæssige hjerteslag og dermed forebyggelsen af de blodpropper i...

Eksperter om behandling af blodpropper i hjertet: Danmark gør det godt To danske eksperter gør status over, hvor langt vi er kommet i forhold til at forebygge og behandle blodpropper i hjertet. Det går godt, er den samstemmige udmelding, men der er stadig rum til forbedringer.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentar
Ny forskning: CT-skanninger skal forebygge blodpropper og redde liv Hjertelæger har fået en bevilling på seks mio. kr. fra Sygeforsikringen ’danmark’ til at vise, at man med CT-skanninger af kranspulsåren hos risikopersoner kan forebygge åreforkalkning og den medfølgende risiko for blodprop i hjertet og død.
Skriv en kommentar
Færre dør af stroke – men tallet skal længere ned Danmark er internationalt i førertrøjen, når det kommer til både forebyggelse og behandling af stroke. Alligevel kan vi gøre det bedre, mener leder af Dansk Stroke Center.
Skriv en kommentarHjerte-kar-sygdom har stadig brug for opmærksomhed
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Stort studie på ADA: Finerenon og GLP-1-receptoragonister har formentlig additiv effekt Kombinationsbehandling af personer med type 2-diabetes med finerenon og en GLP-1-receptoragonist ser i et nyt studie ud til at have større gavnlig effekt på hjertet og nyrerne end de to lægemidler hver for sig.
Skriv en kommentar
Undersøgelse skal klarlægge årsager til diabetespatienters høje risiko for hjerte-kar-sygdom Med en bevilling på 10 mio. kr. i ryggen skal forskergruppe på Aarhus Universitetshospital bl.a. belyse, hvorfor diabetes øger risikoen for blodpropper.
Skriv en kommentar
Overvægtige børn skal finde glæden ved fysisk aktivitet i HIIT med kiloene Højintensiv træning til overvægtige børn skal gavne dem både fysisk og psykisk. Læge og projektleder Charlotte Eggertsen vil med sit forskningsprojekt udfordre, at motion går fra anbefaling til krav i behandlingen af børn med overvægt. Her kan kommunale træningshold målrettet overvægtige børn være en vej at gå.
Skriv en kommentar
Ikke alle danske læger er lige gode til at yde kronikeromsorg Ny dansk forskning viser, at de fleste patienter med flere kroniske sygdomme bliver tilbudt årskontroller hos deres praktiserende læge. Dog viser studiet også, at der er stor variation mellem de forskellige praksisser i forhold til, hvor gode de er til at tilbyde kronikerydelser.
2 kommentarer
Bekymring og uvished om hjerterehabiliteringens kvalitet På hjerteafdelingerne er der frygt for, at rehabiliteringen efter hjertesygdom halter, efter at opgaven blev flyttet fra hospitalerne til primærsektoren. Men ingen ved det med sikkerhed, for der mangler data.
Skriv en kommentar