Notat fra Ombudsmanden: Problemer i sektorovergange øger risiko for genindlæggelser Det er ikke alle kommuner, der har tilbud klar, når psykiatriske patienter udskrives. Det øger risikoen for genindlæggelser, viser notat. Ansvaret ligger både hos den regionale psykiatri og kommunerne, mener Dansk Psykiatrisk Selskab.

Når patienter med psykisk sygdom udskrives fra Psykiatrisk Afdeling Aabenraa er det ikke altid, at socialpsykiatrien i de omkringliggende kommuner er klar til at tage imod borgeren. Det viser et notat fra Ombudsmanden. I notatet, som bygger på et tilsynsbesøg i april, står, at man på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa oplever problemer i forbindelse med udskrivningen af patienter til nogle kommuner, »fordi kommunerne fx ikke har fundet en plejehjemsplads til en ældre psykisk syg, eller fordi en patient afviser et specifikt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind