Lægeforeningen raser: Psykologer skal ikke have behandlingsansvar

Lægeforeningen raser: Psykologer skal ikke have behandlingsansvar I satspuljeaftalen lægger regeringen og satspuljepartierne op til, at specialpsykologer i højere grad skal have behandlingsansvar i psykiatrien. »Helt ude i hampen,« lyder det fra Lægeforening.

Et af punkterne i satspuljeaftalen for 2019-22 går på at udvide specialpsykologernes beføjelser i den regionale psykiatri for – med aftalens egen ordlyd – at udnytte kompetencerne i psykiatrien bedst muligt. »Satspuljepartierne er på den baggrund enige om at afsætte midler til, at der udarbejdes fælles vejledning for specialpsykologernes anvendelse i psykiatrien, samt at Sundhedsstyrelsen med inspiration fra Norge undersøger på hvilken måde, specialpsykologer mest hensigtsmæssigt kan få mulighed for at være behandlingsansvarlige i den stationære psykiatri.« står der i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind