Thomas Adelskov, formand for KL’s Socialudvalg, mener blandt andet, at en del af løsningen på psykiatriens problemer er, at konvertere de 150 særlige pladser i psykiatrien til reelle sengepladser.

KL: Kommuner presses af tidlige udskrivninger fra psykiatrien – her er vores løsningsforslag Notater fra Ombudsmanden viser, at den regionale psykiatri oplever samarbejdsvanskeligheder med nogle kommuner. Kilden til problemet har i høj grad rod i behandlingspsykiatrien, vurderer KL – de giver her deres bud på løsningen.

Flere steder i landet oplever den regionale psykiatri problemer i samarbejdet med kommunerne i forbindelse med udskrivning af patienter. Det viser to notater fra Ombudsmanden, som Dagens Medicin har fået aktindsigt i. I det ene notat, som er lavet på baggrund af et tilsyn med Regionspsykiatrien Randers i maj, påpeger psykiatri-ledelsen, »at der opleves udfordringer med samarbejdet med kommuner omkring patienter med misbrug.«  I Randers fortæller ledelsen ifølge notatet også, at de oplever problemer med dialogen med de omkringliggende kommuner:...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind