Netbaseret behandling af angst og depression bliver landsdækkende Internetpsykiatrien i Region Syddanmark udbredes nu til at dække hele Danmark.

Regionerne vil gøre det muligt at få behandling af angst og depression i eget hjem via Internetpsykiatrien. Tilbuddet har kørt i Region Syddanmark siden 2015, men udbredes nu til hele landet, skriver Region Syddanmark.

Internetpsykiatrien tilbyder behandling af panikangst, socialfobi, enkeltfobier og let til moderat depression. Behandlingen foregår over internettet og kan derfor gennemføres i ens eget hjem.

Behandlingsformen er udviklet i Region Syddanmark, der har drevet Internetpsykiatrien siden 2015. De syddanske erfaringer har fået Danske Regioner til at beslutte, at behandlingstilbuddet skal tilbydes til borgere i alle regioner – indtil videre indtil udgangen af 2019.

Danskere kan Internetpsykiatriens hjemmeside udfylde et spørgeskema, som bliver gennemgået af psykologer. Hvis de vurderer, at den enkelte vil have gavn af tilbuddet, så påbegyndes behandlingen med en videosamtale med en psykolog.

Selve behandlingen foregår i et computerprogram, hvor borgeren skal igennem en række behandlingstrin med tilhørende daglige øvelser. I behandlingen arbejder man med sine tankemønstre. Behandlingsformen er baseret på kognitiv adfærdsterapi.

Under hele forløbet bliver borgeren fulgt skriftligt af den samme psykolog, som vedkommende talte med i den indledende videosamtale. Behandlingen varer typisk 10-12 uger og afsluttes med endnu en videosamtale.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V) glæder sig over, at Internetpsykiatrien nu bliver bredt ud til hele Danmark.

»Udbredelsen af den her type af behandling er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi deler og udbreder gode erfaringer på tværs af regionerne, og jeg er stolt over, at vi nu er nået hertil med tilbuddet. Jeg håber og tror på, at Internetpsykiatrien også vil gøre en forskel i resten af landet,« siger hun i en kommentar.

Behandling i Internetpsykiatrien er gratis og drives af Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark.

Skriv kommentar