»Der kan for samfundet være en økonomisk gevinst at hente, men det vigtigste er, at det er muligt for mange patienter at mindske mængden af medicin, som for nogle er forbundet med bivirkninger,« siger Salome Kristensen.

Muligt for gigtpatienter at udtrappe biologisk medicin – men vi ved endnu ikke, hvem det er bedst for Dansk forskning viser, at det er muligt for patienter med gigt i behandling med biologiske lægemidler at trappe ud af deres medicin. Nyt studie viser dog, at det ikke er muligt at forudsige, hvem det går bedst for under udtrapning.

Biologisk medicin har været livsændrende for mange patienter med inflammatorisk gigt, idet medicinen har fået deres sygdom fuldkommen i ro. Spørgsmålet er så, hvad man skal gøre, når sygdommen er i ro og har været det i en årrække? Skal man fortsætte behandlingen, eller skal man forsøge at trappe ud af den? Der er i dag ingen europæiske eller nationale retningslinjer på området, og det er derfor op til den enkelte læge og patient at finde ud af, hvad der...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement