Foto: Privat

Mindre kulhydrat og mere protein og fedt ­hjælper mod type 2-diabetes En kost med væsentligt færre kulhydrater samt mere protein og fedt hjælper type 2-diabetikere til at holde blodsukkeret nede, og gør det måske lettere at tabe sig, viser ny forskning fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

At holde blodsukkeret stabilt efter et måltid er en klassisk problemstilling for personer med type 2-diabetes. Men muligvis kan en simpel kostændring have en stor effekt. Ny forskning fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital viser, at en kost med færre kulhydrater og mere protein og fedt har en gavnlig effekt på blodsukkeret efter måltider og muligvis kan hjælpe til et vægttab, fordi den giver en større mæthedsfornemmelse. I alt 28 type 2-diabetespatienter blev rekrutteret, og i seks uger fik de udleveret...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind