Foto: Per Gudmann

Meget hjertefedt øger måske ­risikoen for hjertekarsygdomme Mange, ikke mindst diabetikere, vil gerne have svar på, om fedt særlige steder øger risikoen for hjertekarsygdom. Et dansk forskerhold har bragt verden et skridt nærmere mod afklaring af den rolle, hjertefedt spiller.

Høje niveauer af hjertefedt øger måske risikoen for hjertekarsygdomme og øget dødelighed – ikke mindst hos patienter med type II-diabetes. Sådan lyder konklusionen på et studie, som Regitse Højgaard Christensen, introduktionslæge på Hillerød Hjerteafdeling og postdoc på Trygfondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet, har stået i spidsen for. »Vi har undersøgt, om hjertets fedtbræmme er en risikofaktor for, at patienter med diabetes udvikler hjertekarsygdom. For selv om vi allerede kender og behandler mange risikofaktorer for at udvikle hjertekarsygdomme, så...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement