Mennesker med overvægt stigmatiseres i sundhedsvæsenet
Foto: Privat

Mennesker med overvægt stigmatiseres i sundhedsvæsenet Når alting kommer til at handle om vægten, risikerer patienter helt at opgive kontakten med sundhedsvæsenet. To af dem ønsker sig mere nysgerrighed, og at først og fremmest blive mødt som et menneske, ikke en vægt.

Bjarne Lynderup Bjarne Lynderup er 55 år, bor sammen med sin kæreste og vejede 172 kg på det højeste. I 2021 fik han foretaget en gastric sleeve-operation. Hvor længe har du været overvægtig? »Indtil jeg var 15 år, dyrkede jeg meget sport, men så var jeg på efterskole, hvor jeg tog 25 kg på i løbet af ti måneder. Og det har jeg døjet med lige siden. Jeg har i alt tabt over 200 kg i løbet af mit liv...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind