Mere forskning er nøglen til bedre forhold for alle i psykiatrien

Mere forskning er nøglen til bedre forhold for alle i psykiatrien Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en 10-årsplan fremhæver forskning og udvikling som én af fem særligt prioriterede indsatser. Psykiatriprofessor Poul Videbech er en af dem, der har store ambitioner på området og blik for de lavthængende frugter.

Traditionelt set har psykiatrien haltet efter, når det kommer til forskning, og i Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien er forskning da også højt prioriteret med fokus på implementering af en samlet forskningsstrategi på området. Poul Videbech, der har medvirket i mere end 150 lægevidenskabelige publikationer og har 40 års forskererfaring bag sig, er godt tilfreds med, at forskning nu bliver prioriteret, men har endnu højere ambitioner: »Vi skal ikke bare indhente somatikken. Vi skal gå forrest og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind