Medicinstuderende finder i arkiverne årsag til lungeproblemer I gennemsnit går der syv år fra sygdomsdebut, til patienter med immundefektsygdommen CVID kommer i behandling, og det øger risikoen for, at patienten får kroniske lungeskader eller alvorlige følgesygdomme. 

Forsker og medicinstuderende Lena Westh har besøgt sygehuse overalt og gennemgået arkiverne. Nu har hun lavet den første kortlægning af forekomsten af CVID i Danmark. Diagnostik af patienter med den sjældne immundefektsygdom CVID (common variable immunodeficiency) varierer betydeligt mellem danske hospitaler, og udredningen er i mange tilfælde mangelfuld i forhold til internationale kvalitetskriterier. Derfor går der ofte mange år, før CVID-patienterne får stillet den rigtige diagnose og kommer i behandling.  Det viser et forskningsprojekt, som stud.med. Lena Westh, Aarhus Universitet,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind