Lungeundersøgelse af KOL-patienter påvirkes af andre sygdomme

Lungeundersøgelse af KOL-patienter påvirkes af andre sygdomme De målinger, man i dag bruger til at udrede KOL-patienter, har ikke ændret sig i mange år. Ny viden viser, at målingerne er påvirkelige af tilstedeværelsen af andre kroniske sygdomme. 

De metoder, man i dag bruger til at måle KOL-patienters lungefunktion med, har en række begrænsninger. Overlæge ved lungemedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital, Ulla Møller Weinreich, har som en del af sin ph.d.-afhandling undersøgt, hvad det har af betydning for resultatet af en lungefunktionsundersøgelse af KOL-patienter, hvis man inddrager viden om f.eks. forekomsten af andre kroniske sygdomme.  »Jeg ville undersøge, om de lungefunktionsundersøgelser, vi i dag bruger, er tilstrækkelige til at vise lungernes tilstand. Jeg havde en formodning om, at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind