Elisabeth Bendstrup
Foto: Nicky Bonne

Mangel på lungemedicinere bliver flaskehals for lungeplan Regeringens nyligt lancerede plan for en national lungesatsning med bl.a. tidligere opsporing af KOL tager ikke højde for den nationale mangel på lungemedicinere, der kan sikre de nødvendige kontroller af det forventede øgede antal KOL-patienter.

Den nationale plan for en forbedret indsats for tidlig opsporing af KOL tager ikke højde for, at der nationalt er mangel på lungemedicinske speciallæger. Derfor frygter flere lungemedicinere, at det kan gå ud over kvaliteten af KOL-behandlingen, hvis den nationale lungesatsning fører til den forventede opsporing af op til 90.000 nye KOL-patienter over de næste fire år.  Sundhedsminister Sophie Løhde lancerede før jul en national lungesatsning til 250 mio. kr. Det væsentligste element i planen er at styrke tidlig opsporing...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind