Medicinråd kan droppe godkendelser ud over 3. linje Når Medicinrådet overtager opgaverne fra KRIS og RADS ved årsskiftet kan det betyde et opgør med tidligere tiders praksis om at godkende lægemidler til behandling ud over 3. linjebehandling.

Overgangen fra Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) og Koordineringsrådet for Ibrugtagning af Sygehusmedicin (KRIS) til regionernes nye Medicinråd kan få den konsekvens, at lægemidler ikke længere vil blive godkendt til 4., 5. eller 6. linjebehandling. Det sagde Medicinrådets kommende formand Steen Werner Hansen på Dagens Medicins konference ‘Medicinrådets syv bud’, der blev afholdt i sidste uge. »I nogle af de retningslinjer vi har i dag, er der ganske enkelt ikke faglig evidens for at anvende de lægemidler, der anbefales som 4., 5. eller 6. linjebehandling....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind