Med mindre end to måneder til præmieren for det nye Medicinråd er 16 af rådets 18 medlemmer nu på plads. Endnu har Danske Regioner ikke officielt annonceret rådets sammensætning, men en rundringning, som Dagens Pharma har foretaget, bekræfter, at alle fem regioner, de to styrelser samt Lægemiddelindustriforeningen og Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) har valgt deres repræsentanter i Medicinrådet. Ifølge Dagens Pharmas oplysninger mangler kun Danske Patienter at udpege sine to repræsentanter i rådet, hvilket vil ske sidst på måneden. Aktuelt er Leif Vestergaard Pedersen, Kræftens Bekæmpelse, patienternes repræsentant...

Medicinrådet får ny forperson Jørgen Schøler Kristensen stopper som formand for Medicinrådet, og der er udpeget et nyt formandsskab for Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Medicinrådet får to nye medlemmer Landets fem regioner har udpeget to nye medlemmer til Medicinrådet. De er kliniske farmakologer og overtager efter Hanne Rolighed Christensen, som stopper, og Birgitte Klindt Poulsen, som er blevet næstformand.
Skriv en kommentar
Medicinrådet udpeger Steen Werner Hansens efterfølger Cheflæge Birgitte Klindt Poulsen bliver ny næstformand i Medicinrådet fra 1. januar 2024. Hun afløser formand Steen Werner Hansen, og Medicinrådet kommer derfor fremover til kun at have én formand.
Skriv en kommentar
Medicinrådet anbefaler forebyggende RSV-behandling til spædbørn i risiko Medicinrådet er på sit januarmøde kommet frem til otte nye anbefalinger og anbefaler blandt andet en forebyggende RSV-behandling til en bestemt gruppe spædbørn. Det er dog usikkert, om behandlingen kommer på det danske marked, oplyser rådet.
Skriv en kommentar
Medicinrådet skal vejlede praktiserende læger Den nye økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner lægger en ny opgave over til Medicinrådet, der skal vejlede praktiserende læger om udskrivning af tilskudsmedicin.
Skriv en kommentar
Klinikere i brechen for patienter med pletskaldethed: Nu sker der noget Der har været stor usikkerhed blandt patienter og læger om, hvad der sker med JAK-hæmmeren Oluminant, som trods forsommerens godkendelse mod pletskaldethed ikke havde udsigt til at nå danske patienter. Efter stort pres har firmaet bag lægemidlet og de danske myndigheder taget sagen op. Om behandlingen ender på sygehus eller i primærsektor, er dog endnu uklart.
Skriv en kommentar
Medicinrådet skal stramme mødeledelsen: »Vi har måske givet for god plads til dialog« Diskussionslysten skal måske tøjles i Medicinrådet, hvor et af Danske Regioners ni tiltag for nedbringelse af sagsbehandlingstiden handler om strammere mødeledelse. I et interview med Dagens Medicin afviser Steen Werner Hansen ikke, at de faglige diskussioner somme tider bliver længere end, hvad godt er.
Skriv en kommentar
Medicinrådet siger nej til ekstremt dyre behandlinger I forrige uge besluttede Medicinrådet ikke at anbefale to behandlinger, som begge kommer med et prisskilt på mere end 50 mio. kr. pr. patient i løbet af en livstid. Priserne er urimeligt høje, siger Medicinrådets formand.
Skriv en kommentar
QALY-sager presser Medicinrådet i bund: Alarmerede Danske Regioner allerede tilbage i sommer I et opsigtsvækkende brev stilet til direktøren for Danske Regioner skrev Medicinrådets formænd allerede sidste sommer, at 16 uger til sagsbehandling af QALY-sager var urealistisk. Danske Regioner har endnu ikke taget stilling, og i dag er Medicinrådet plaget af massive tidsoverskridelser på QALY-sager.
Skriv en kommentar
Medicinmanden er headhunterens yndling PORTRÆT I takt med at Jørgen Schøler Kristensen har haget sig fast i medicinområdet, først som RADS-formand og nu i spidsen for Medicinrådet, er hans indflydelse steget støt. Han er en eftertragtet leder i sundhedsvæsenet, og Dagens Medicins Magtpanel vurderede ham i år til at være i top 25 over sektorens mest magtfulde. Folk omkring Schøler karakteriserer ham som en leder med stor viden og gode forhandlingsevner.
Skriv en kommentarMedicinråd kan droppe godkendelser ud over 3. linje Når Medicinrådet overtager opgaverne fra KRIS og RADS ved årsskiftet kan det betyde et opgør med tidligere tiders praksis om at godkende lægemidler til behandling ud over 3. linjebehandling.
Skriv en kommentar