Selskab fravælger RADS-vejledning: »Den er meget andet end faglig«

Selskab fravælger RADS-vejledning: »Den er meget andet end faglig« Formanden for Dansk Cardiologisk Selskab, Lene Holmvang, forventer at selskabet tilslutter sig ESCs guideline for brug af NOAK-midler til behandling af atrieflimren, når det har haft det til vurdering i en såkaldt endorsement-proces.

RADS nedgradering af et enkelt blodfortyndende lægemiddel, Pradaxa (dabigatran), til behandling af bl.a. atrieflimren er usædvanlig. For det stemmer hverken overens med Dansk Cardiologisk Selskabs hidtidige vejledninger og heller ikke med den nye vejledning fra European Society of Cardiology (ESC), der sidestiller alle NOAK-midler til behandling af atrieflimren. Det mener formanden for Dansk Cardiologisk Selskab Lene Holmvang efter at have set den nye ESC-vejledning og sammenlignet den med de seneste anbefalinger på området fra RADS. »Jeg synes, at det er usædvanligt,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind