Markant overdødelighed blandt overvægtige danskere
»Flere studier har vist, at man klarer sig bedre, hvis man har overvægt og får en diagnose med eksempelvis lungebetændelse. Vores egen forskning viser det samme i forbindelse med en diagnose med akut infektion. Derfor var det interessant at se, om den her beskyttende effekt også kommer til udtryk på den lange bane,« fortæller ph.d. og læge Sigrid Bjerge Gribsholt fra Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. Hun er en af forskerne bag studiet, der er præsenteret på EASD.Foto: Steno Diabetes Center Aarhus

Markant overdødelighed blandt overvægtige danskere Selvom nogle studier peger på, at det kan betale sig at være en smule overvægtig, hvis man rammes af hjertesvigt, sepsis eller lungebetændelse, så er overdødeligheden på den lange bane stadig høj blandt personer i Danmark med overvægt eller svær overvægt.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind