Forskningsprojekt vil risikostratificere personer med type 2-diabetes for hjertekarsygdom
Den daglige ledelse af INTEN-CT studiet, fra venstre Per Løgstrup Poulsen, professor og overlæge, Steno Diabetes Center Aarhus, Axel Diederichsen, professor og overlæge, Odense Universitetshospital og Kristian Løkke Funck, læge, ph.d., Steno Diabetes Center Aarhus.

Forskningsprojekt vil risikostratificere personer med type 2-diabetes for hjertekarsygdom Endokrinologer, kardiologer og praktiserende læger i fælles forskningsprojekt, hvis mål er bedre risikostratificering og mere individualiseret forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme blandt personer med type 2-diabetes.

Hvilke personer med type 2-diabetes er i særlig høj risiko for at udvikle hjertekarsygdom? Det vil et nationalt tværfagligt forskningsprojekt, som omfatter endokrinologer, kardiologer og praktiserende læger nu forsøge at afklare. Hjerte-CT er en hurtig, nem, relativt billig og udbredt måde at visualisere kalk i kranspulsårerne, og dermed også tidlige tegn på hjertekarsygdom Per Løgstrup Poulsen, professor og overlæge, Steno Diabetes Center Aarhus Forskningsprojektet kaldet Steno INTEN-CT studiet går i gang i starten af 2023, og ventes over de næste...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind