Den daglige ledelse af INTEN-CT studiet, fra venstre Per Løgstrup Poulsen, professor og overlæge, Steno Diabetes Center Aarhus, Axel Diederichsen, professor og overlæge, Odense Universitetshospital og Kristian Løkke Funck, læge, ph.d., Steno Diabetes Center Aarhus.

Forskningsprojekt vil risikostratificere personer med type 2-diabetes for hjertekarsygdom Endokrinologer, kardiologer og praktiserende læger i fælles forskningsprojekt, hvis mål er bedre risikostratificering og mere individualiseret forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme blandt personer med type 2-diabetes.

Hvilke personer med type 2-diabetes er i særlig høj risiko for at udvikle hjertekarsygdom? Det vil et nationalt tværfagligt forskningsprojekt, som omfatter endokrinologer, kardiologer og praktiserende læger nu forsøge at afklare. Hjerte-CT er en hurtig, nem, relativt billig og udbredt måde at visualisere kalk i kranspulsårerne, og dermed også tidlige tegn på hjertekarsygdom Per Løgstrup Poulsen, professor og overlæge, Steno Diabetes Center Aarhus Forskningsprojektet kaldet Steno INTEN-CT studiet går i gang i starten af 2023, og ventes over de næste...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement