Foto: Rigshospitalet

Markant løft til hjernetumordiagnostik Indførelse af methyleringsprofilering på flere af landets universitetshospitaler har muliggjort langt mere præcise diagnoser af hjernetumorer og dermed også større brug af personlig medicin, end det tidligere var tilfældet.

Et tæt samarbejde mellem neuropatologer, molekylærbiologer, neurokirurger, pædiatere og onkologer om brugen af en ny metode kaldet methyleringsprofilering har de seneste tre år givet betydelige forbedringer i mulighederne for at stille langt mere præcise diagnoser af patienter med hjernetumorer. Og dermed også forbedret muligheder for at kunne tilbyde målrettet og individualiseret behandling af sygdommen. Overlæge, professor og neuro­patolog Bjarne Winther Kristensen blev introduceret til metoden under et studieophold i Heidelberg i Tyskland. Methyleringsprofilering blev efterfølgende taget i brug på hans...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind