Læge og ph.d.-studerende Amanda Dandanell Juul står bag det nye studie, der viser, at ved at lægge to ekstra minutter til en skanning for lungekræft kan man opdage blodpropper.

Man bør lede efter blodpropper, når man undersøger lungerne for kræft Læger bør uddannes i at skanne for blodpropper i lungerne i forbindelse med undersøgelser for lungekræft, siger forsker. Derved kan man opdage blodpropper, man ikke ellers ville have ledt efter, og det lægger blot to minutter ekstra til undersøgelserne, viser forskning.

I forbindelse med udredning for lungekræft skanner en læge typisk lymfeknuderne ved lungerne for at se, om kræften har spredt sig til dem. Med meget lidt ekstra indsats kan vi opdage tilfælde af lungeblodpropper, mens vi alligevel er i færd med at undersøge patienter Amanda Dandanell Juul, læge og ph.d.-studerende, Odense Universitetshospital Det er en del af kræftpakken på lungekræftområdet, og der bliver foretaget rigtig mange af den slags undersøgelser om dagen på de danske hospitaler. Mens lægerne alligevel har...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement