Obstruktiv søvnapnø øger risikoen for kræft samt blodpropper og leder til reduceret kognition Personer, som lider af obstruktiv søvnapnø, er i risiko for udvikling af flere forskellige lidelser, viser en række forskningsresultater, der er blevet offentliggjort på årets kongres for European Respiratory Society.

Obstruktiv søvnapnø øger risikoen for udvikling af kræft og blodpropper i hjertet. Tilstanden er specielt hos ældre personer også associeret med nedsat evne til hurtigt at bearbejde information. Det viser tre individuelle studier, der netop er blevet løftet sløret for på den årlige lungekongres for European Respiratory Society (ERS). I det første studie har forskere fra Uppsala Universitet i Sverige kigget på data fra 62.811 personer, som har været i behandling for obstruktiv søvnapnø. Forskerne havde data på studiedeltagerne i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind