Højdosis stråleterapi viser markant effekt på overlevelse ved lungekræft Patienter med småcellet lungekræft har muligvis stor gavn af at blive behandlet med højdosis stråleterapi frem for lavdosis. I hvert fald viser et lille studie en markant stigning i overlevelsen efter to år. 

Et lille skandinavisk fase 2-studie viser, at patienter med begrænset småcellet lungekræft kan have stor gavn af at blive behandlet med kemoterapi og højdosis stråleterapi fremfor lavdosis stråleterapi. I studiet forlængede højdosis-behandlingsregimet overlevelsen efter to år fra 46 pct. for patienter i standardbehandling med lavdosis stråleterapi til 73 pct. for patienter i højdosisbehandling. Forskningen er offentliggjort på en virtuel præsentation fra ASCO 2020 (American Society of Clinical Oncology’s årlige kongres), der i år måtte flytte online på grund af coronapandemien....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind