Lav fødselsvægt gør folk mere sårbare over for usund og kalorierig kost 
»Vores tidligere forskning har vist, at personer, der er født med lav fødselsvægt, udviser flere symptomer på metabolisk dysfunktion og har øget risiko for at udvikle type 2-diabetes i voksenlivet. Dette nye studie peger på nogle af de mulige bagvedliggende mekanismer,« siger en af forskerne bag studiet, ph.d.-studerende Line Ohrt Elingaard-Larsen fra Steno Diabetes Center Copenhagen.

 Lav fødselsvægt gør folk mere sårbare over for usund og kalorierig kost  Personer, der er født med lav fødselsvægt, responderer mere uhensigtsmæssigt på usund kost og ekstra kalorier sammenlignet med personer født med normal fødselsvægt. 

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind