»Vores tidligere forskning har vist, at personer, der er født med lav fødselsvægt, udviser flere symptomer på metabolisk dysfunktion og har øget risiko for at udvikle type 2-diabetes i voksenlivet. Dette nye studie peger på nogle af de mulige bagvedliggende mekanismer,« siger en af forskerne bag studiet, ph.d.-studerende Line Ohrt Elingaard-Larsen fra Steno Diabetes Center Copenhagen.

 Lav fødselsvægt gør folk mere sårbare over for usund og kalorierig kost  Personer, der er født med lav fødselsvægt, responderer mere uhensigtsmæssigt på usund kost og ekstra kalorier sammenlignet med personer født med normal fødselsvægt. 

Ny dansk forskning viser, at personer, der er født med lav fødselsvægt, har øget risiko for at respondere uhensigtsmæssigt på overspisning af simple kulhydrater. Forskningsresultatet indikerer, at fødselsvægt skal tages i betragtning i en større folkesundhedssammenhæng med henblik på at forebygge udvikling af blandt andet type 2-diabetes.  I den sammenhæng kan der være behov for, at personer, der er født med lav fødselsvægt, har mere fokus på ikke at fylde sig med uhensigtsmæssig kost, herunder ved overspisning af slik og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement