Katharina Oravsky Sandström har ofte gang i to bøger samtidig, fordi det giver mulighed for afveksling.Foto: Privat

Læge og forfatter Katharina Oravsky Sandström: »Papiret lytter til dig, og du kan sige, hvad du har lyst til« KULTURKANYLEN. Katharina Oravsky Sandström er læge i psykiatrien og forfatter til flere novellesamlinger. Hun bruger litteraturens frie sprog og universer som en kontrast til den rammesatte kliniske verden. Og som et sted til at bearbejde de svære oplevelser, der er en del af lægelivet.

Hvad betyder kultur for dig?  »Kultur giver sådan en fin kontrast til lægelivet. Særligt litteratur, som er mit vigtigste kulturforbrug, hvor sproget er levende og frit og ikke klinisk og rammesat som i lægeverdenen. Det har jeg haft brug for at dykke ind i, siden jeg blev læge. Og jeg tror, at den kontrast er både sund og vigtig for mig.« Hvornår blev du interesseret i litteratur?  »Det har jeg altid været interesseret i. Som lille elskede jeg at gå...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement