Foto: privat

Birgit Bundesen: »Kultur er lægers simulationstræning« KULTURKANYLEN Psykiater Birgit Bundesen betragter kultur som helt fundamentalt for den måde, vi forstår verden, hinanden og os selv. Hun bruger kunst og kultur i sin kliniske praksis og mener, læger kan få stor gavn af kunsten til at forstå deres patienter bedre.

Hvad betyder kultur for dig?  »Min interesse for kultur har altid været kæmpestor, og jeg har en bachelor i litteraturvidenskab, fra før jeg begyndte på medicinstudiet. Mange tænker på kultur som noget, man dyrker i sin fritid, når alle andre behov er dækket. Sådan ser jeg det ikke. Jeg betragter kultur som helt fundamentalt for mennesker og som et fælles sted, som kan gøre os klogere på, hvem vi selv er, og hvem vi er som fællesskab. Derfor mener jeg...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind