Foto: privat

Birgit Bundesen: »Kultur er lægers simulationstræning« KULTURKANYLEN Psykiater Birgit Bundesen betragter kultur som helt fundamentalt for den måde, vi forstår verden, hinanden og os selv. Hun bruger kunst og kultur i sin kliniske praksis og mener, læger kan få stor gavn af kunsten til at forstå deres patienter bedre.

Hvad betyder kultur for dig?  »Min interesse for kultur har altid været kæmpestor, og jeg har en bachelor i litteraturvidenskab, fra før jeg begyndte på medicinstudiet. Mange tænker på kultur som noget, man dyrker i sin fritid, når alle andre behov er dækket. Sådan ser jeg det ikke. Jeg betragter kultur som helt fundamentalt for mennesker og som et fælles sted, som kan gøre os klogere på, hvem vi selv er, og hvem vi er som fællesskab. Derfor mener jeg...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement