Foto: Søren Svendsen

Kulturens vigtigste og fornemste formål er at være den samlende kraft, der styrker fællesskabet Speciallæge, forfatter, foredragsholder og konsulent Imran Rashid brænder for at sætte fokus på den påvirkning, som digitalisering har af menneskers biologiske, psykologiske og sociale behov. Han ser kultur som noget, der kan få os til at føle samhørighed med andre mennesker.

Hvad betyder kultur for dig? »Jeg kan godt lide oplevelser, som giver mulighed for at opleve samhørighed med andre – det, som man kalder ’det fælles tredje’. Begrebet stammer fra psykologien og er dét, som kan opstå, når en fælles oplevelse er med til at knytte os til andre mennesker og udjævne forskelle mellem os. Vores samfund er gennemsyret af mekanismer, der går i retning af individualisering, digitalisering og nytteoptimering, hvor hver eneste person er på jagt efter at rage...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind