Foto: privat

Kronikerne må ikke drukne i næste coronabølge Der er stadig mange ubekendte for lungemedicinerne, der ikke kun skal have deres øje på COVID-19, men også på kronikere, der bliver mere syge i et åbent samfund, og på influenza. Ulla Møller Weinreich, forsknings­ansvarlig overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på ­Aalborg Universitetshospital, er alligevel tryg, fordi hun ved, at organisationen kan omstille sig lynhurtigt.

Selvom COVID-19-pandemien på et tidspunkt efterlod tomme senge på andre specialafsnit, har lungemedicinerne på Aalborg Universitetshospital ikke haft en belægningsprocent på under 100 siden begyndelsen i marts 2020. Lige nu er der 4 ud af 24 senge, der er optaget af patienter med coronavirus, mens kronisk lungesyge står for resten. Og Ulla Møller Weinreich forventer, at netop de kronisk lungesyge kommer til at kræve mere opmærksomhed i den vinter, der står foran os. »Vi har lært især én ting, der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind