Foto: Jesper Balleby

»Jeg prøver at sætte mig selv i situationer, hvor jeg kan være medmenneskelig« Helene Larsson, speciallæge i almen medicin og fast lægevikar i Fursund. Drev indtil 2016 gennem en længere årrække sin egen lægepraksis på Norddjurs.

Hvordan oplever du medmenneskelighed i sundhedsvæsenet? »Det gør jeg i mødet med den enkelte patient. Det er patientkontakten, som for alvor interesserer mig, og den som giver mig energi i mit arbejde som læge. Det er enormt privilegeret at lære så mange mennesker at kende, som vi gør i almen praksis, og lægge øre til patientens problemer, glæder og inderste tanker hver eneste dag,« siger Helene Larsson. Oplever du medmenneskelighed i sundhedsvæsenet? »Ja, men jeg oplever også, at medmenneskeligheden i...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement