En rundspørge blandt 1.520 onkologer fra 101 lande viser, at mange af dem i maj måned var ved at brænde sammen på grund af det store pres, som COVID-19 udsatte både patienter, sundhedspersonale og hospitaler for. Resultatet af rundspørgen er netop blevet præsenteret på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology (ESMO), som år øjeblikket afholdes online på grund af netop COVID-19. Resilience Task Force, som ESMO står bag, har foretaget undersøgelsen, og den viser, at i maj...

Kemostråleterapi kan blive ny standard til behandling af endetarmskræft Hidtil har operation været standardbehandling ved endetarmskræft, men dansk forskning peger på, at kemostråleterapi kan være kurativt for langt de fleste patienter.
Skriv en kommentarIngen fordel ved post-operativ stråleterapi til patienter med ikke-småcellet lungekræft Post-operativ stråleterapi efter adjuvant kemoterapi giver ingen statistisk signifikant forbedring i overlevelse blandt patienter med ikke-småcellet lungekræft.
Skriv en kommentar
Blodprøve kan hjælpe tarmkræftpatienter med risiko for tilbagefald Efter en operation for tarmkræft får 30 pct. af patienterne i dag tilbagefald. Dansk forskning præsenteret på årets ESMO peger på, at det er muligt at identificere højrisikopatienter ved hjælp af en simpel blodprøve.
Skriv en kommentar
Prognosen fortsat elendig for patienter med småcellet lungekræft Der har været store fremskridt inden for behandling af ikke-småcellet lungekræft de seneste år, men det halter gevaldigt bagefter for patienter med småcellet lungekræft, viser dansk forskning.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentarSe hele listen: 101,7 mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelse til 62 forskningsprojekter Kræftens Bekæmpelse har uddelt mere end 100 mio. kr. til 62 forskningsprojekter landet over fordelt i to overordnede grupper. Se oversigten over alle bevillingsmodtagerne her.
Skriv en kommentar
Stort studie: Patienter bør vaccineres mod COVID-19 inden planlagt operation Patienter, der står til at skulle opereres under fuld narkose, bør vaccineres mod COVID-19 for at reducere deres risiko for dødsfald i forbindelse med operationen, siger dansk læge og forsker, som har deltaget i studiet.
Skriv en kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentarPembrolizumab giver patienter med spiserørskræft bedre overlevelse Kombinationen af pembrolizumab og kemoterapi som førstelinjebehandling til patienter med spiserørskræft giver patienterne bedre overlevelse og bedre progressionsfri overlevelse end behandling med kemoterapi alene.
Skriv en kommentar
Polyfarmaci giver dårligere prognose for patienter med lungekræft Hvis en patient behandles med mindst fem andre lægemidler forud for opstart af immunterapi, falder prognosen dramatisk, og effekten af behandlingen forringes muligvis.
Skriv en kommentar
Klinisk forsøg tester grænserne for adoptiv T-celleterapi T-celleterapi til en bred gruppe af kræftpatienter var veltolereret og gennemførligt, men ingen patienter opnåede et længerevarende positivt respons.
Skriv en kommentar