Medicinrådets beslutning betyder ifølge Anne Søegaard, Knop overlæge på Rigshospitalet og formand for medicinsk udvalg under DBCG, at Danmark nu er på linje med andre europæiske guidelines, og at danske patienter nu kan tilbydes den samme behandling som i for eksempel Sverige og Tyskland.

Brystkræftlæger er begejstrede over Medicinrådets anbefaling af pembrolizumab Medicinrådet har for nylig lavet en anbefaling vedrørende brugen af pembrolizumab til patienter med tidlig triple-negativ brystkræft og høj risiko for tilbagefald. Den nye anbefaling glæder overlæge Ann Søegaard Knop.

På det sidste rådsmøde i februar besluttede Medicinrådet at anbefale pembrolizumab (Keytruda) i kombination med kemoterapi som neoadjuverende behandling til patienter med lokalt fremskreden eller tidlig triple-negativ brystkræft med høj risiko for tilbagefald. Medicinrådet havde fundet dokumentation for, at behandling med neoadjuverende behandling med pembrolizumab er bedre end den behandling, som patienter er blevet tilbudt hidtil, hvilket er neoadjuverende kemoterapi. Behandling med pembrolizumab leder blandt andet til, at en højere andel af patienter oplever komplet tumorsvind i bryst- og lymfeknuder,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement