Kommunallæge vil være lægernes formand Kendt kvindelig kandidat melder sig på banen, som den sjette kandidat til posten som formand for Lægeforeningen.

Kommunallæge Vibeke Manniche har meldt sig som kandidat til formandsvalget i Lægeforeningen, og med den sjette kandidat har repræsentantskabet fået mulighed for at vælge en ny formand med egen hjemmeside, professionelt pressefoto og 9.240 søgeresultater på Google.

Det er med andre ord en kandidat, som falder ind i den kategori, som formiddagspressen betegner som ’kendte kvinder’, men som man også finder i KVINFOs ekspertdatabase over ’ kvalificerede kvinder i Danmark inden for alle samfundets vidensområder’.

I sit valgoplæg peger Vibeke Manniche på, at networking vil stå højt på hendes dagsorden, hvis hun blive valgt som formand.

»På den politiske arena kan Lægeforeningen med fordel knytte et endnu tættere bånd til Christiansborg, men også bånd til regionernes politiske styre, for dermed at opnå større indflydelse og inddragelse,« skriver hun.

Ligeledes konstaterer hun, at 4-års-reglen har skabt meget splid i Lægeforeningen.

»Jeg synes det er oplagt at følge op på resultaterne heraf. Gode som dårlige mhp. at få afklaret, om der er forhold, som kan og skal justeres. Jeg mener, at den splittelse, som 4-års reglen kan medføre, er problematisk, når det gælder om at samle læger i et fællesskab,« skriver Vibeke Manniche.

Vibeke Manniche har siden 1998 arbejdet som kommunallæge i Frederikssund Kommune, og hun er forkvinde for Foreningen af Kommunaltansatte læger samt tidligere forkvinde for ’Kvinder for Frihed’, hvor hun især markerede sig som fortaler for et tørklædeforbud for læger.

I sit valgoplæg lægger Vibeke Manniche ligeledes op til, at der skal være plads til markante holdninger i Lægeforeningen.

»Der er uden tvivl mange sager, vi er enige om – og der vil være sager vi er uenige om. Sådan fungerer et demokrati bedst. Kernen er dog at forblive åbne og fordomsfri i denne dialog. Ikke frygte debatten, men snarere den debat man ikke tør tage‚« skriver hun.

Vibeke Manniche har udgivet flere bøger om børns sundhed og er ligeledes en meget aktiv debattør og foredragsholder inden for dette område.

Link

Skriv kommentar