»En patient, der oplever to eller flere forværringer på et år, bliver betragtet som mere syg og får en bestemt slags forebyggende medicin, fordi vi går ud fra, at når først patienten får disse forværringer, så vil de blive ved med at få dem,« siger Mette Reilev, ph.d.-studerende i Forskningsenheden for Almen Praksis på Institut for Sundhedstjenesteforskning på SDU.

KOL-patienter med mange forværringer oplever ofte bedring KOL- patienter bliver ikke altid bliver dårligere og dårligere, selvom de har år med flere akutte forværringer af sygdommen. Mange patienter får det faktisk bedre igen, viser ny forskning fra SDU.

Et stort problem hos KOL-patienter er, at mange oplever akutte forværringer i deres sygdom, er en stor belastning for patienterne og forbundet med stor dødelighed. Eksacerbationer er en af flere markører for svær KOL. »Hypotesen er, at forværringer fører til flere forværringer. Og en patient, der oplever to eller flere forværringer på et år, bliver betragtet som mere syg og får en bestemt slags forebyggende medicin, fordi vi går ud fra, at når først patienten får disse forværringer, så vil...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement