Klar overlevelsesfordel ved brystbevarende operation for brystkræft
»Uanset hvordan vi vender og drejer det, kan vi ikke komme uden om konklusionen, at der er en væsentlig overlevelsesfordel ved den brystbevarende operation,« siger overlæge og professor Peer Christiansen.

Klar overlevelsesfordel ved brystbevarende operation for brystkræft Der er i store træk to måder at operere brystkræft på – enten ved en brystbevarende operation eller fjernelse af hele brystet. Nu viser en kæmpe analyse med data på flere end 1,3 mio. kvinder, at den brystbevarende operation kommer med en hel klar overlevelsesfordel. Det skal være den klart foretrukne behandling, siger professor Peer Christiansen.

Kvinder med konstateret brystkræft er i mange år blevet præsenteret for to mulige behandlinger for deres kræftsygdom. De kan enten få fjernet hele brystet eller få foretaget et brystbevarende indgreb, hvor kirurgerne forsøger at bevare så meget af brystet som muligt. Brystbevarende operation efterfølges altid af strålebehandling, men ellers er den postoperative behandling den samme. Det er nu et spørgsmål om, hvor stor fordelen er, og hvad årsagen til det kan være Peer Christiansen, overlæge og professor, Aarhus Universitetshospital Et...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind