Kasper Iversen bliver Region Hovedstadens professor i akutmedicin
Kasper Iversen, nyudnævt professor i akutmedicin, var sidste år kritisk overfor Region Hovedstadens beslutning om at bevare sengepladser på de mindre akutklinikker.

Kasper Iversen bliver Region Hovedstadens professor i akutmedicin ​Kasper Iversen, overlæge på Herlev og Gentofte Hospital, er netop blevet professor i akutmedicin. Han har tidligere været kritisk over for akutklinikker og læser højt for patienterne til jul.

Fra den 1. august er overlæge på Herlev og Gentofte Hospital ​Kasper Iversen blevet udnævnt til Region Hovedstadens professor i akutmedicin.

Professoratet er støttet med 6 mio. kr. fra TrygFonden, og ​Kasper Iversen er »utrolig glad« for at have fået professoratet.

»Der er stadig relativt lidt forskning inden for det akutmedicinske område, og vi mangler evidens på en række områder, så jeg ser frem til, at vi regionalt og forhåbentligt også nationalt kan fortsætte vores gode forskningssamarbejde med fokus på at forbedre behandling og diagnostik af akut indlagte patienter,« siger Kasper Iversen i en pressemeddelelse.

Han vil også fremover vil være tilknyttet Akutmodtagelsen.

Kritisk overlæge

Sidste år gjorde han sig bemærket i offentligheden, da han sammen med en anden overlæge fra Herlev og Gentofte Hospital var særdeles kritisk overfor regionens beslutning om at bevare sengepladser på de mindre akutklinikker på Gentofte, Glostrup og Amager Hospital, så akutte syge kunne indlægges uden om de store akutmodtagelser.

»Vi bliver rigtig provokeret af, at ligegyldigt hvad vi siger, beslutter nogle politikere noget andet, fordi de synes noget andet. Det er bekymrende at være ansat på en afdeling, hvor politikernes beslutning er med til at øge dødeligheden blandt vores patienter. Det er vi nødt til at reagere på,« sagde Kasper Iversen til Berlingske.

Fagligt har han bl.a. stået i spidsen et studie, der viste, at  det for alvorligt syge patienter med betændelse i en hjerteklap kan være en fordel at blive udskrevet hurtigt og fortsætte behandlingen i eget hjem.

Og hans faglighed blev i år præmieret med forskerprisen fra Dansk Cardiologisk Selskab (DCS).

Udover den faglige side er Kasper Iversen også kendt som lægen, som altid læser op af Peters Jul for alle patienterne på akutafdelingen ved juletid.

Skriv kommentar