Forskerne vil gerne kortlægge årsagen til børn kræft, behandlingens effekt og bivirkninger til behandlingen. »Og det kan man kun gøre ved at undersøge hele det menneskelige arvemateriale,« siger professor Kjeld Schmiegelow fra Børneonkologisk Laboratorium i Juliane Marie Center ved Rigshospitalet.

Kæmpe genprojekt skal give bedre behandling til børn med kræft Alle børnekræftafdelinger og klinisk genetiske afdelinger i Danmark indgår i projekt, hvor samtlige gener hos børn i Danmark med nydiagnosticeret kræft kortlægges. Genomundersøgelsen skal forhåbentlig føre til både forebyggende initiativer, bedre behandling og færre bivirkninger.

  Forskere fra Klinisk Genetisk Klinik og BørneUngeKlinikken på Rigshospitalets Juliane Marie Center er som de første i verden gået i gang med en landsdækkende kortlægning af samtlige gener hos børn i Danmark med nydiagnosticeret kræft. Alle børnekræftafdelinger og klinisk genetiske afdelinger i Danmark indgår i projektet, og studiet har et rådgivende udvalg bestående af specialister i børnekræft og genetik fra USA, England, Tyskland og Australien. Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse. Det er første gang på verdensplan ,man laver en landsdækkende...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement