Kæmpe genprojekt skal give bedre behandling til børn med kræft
Forskerne vil gerne kortlægge årsagen til børn kræft, behandlingens effekt og bivirkninger til behandlingen. »Og det kan man kun gøre ved at undersøge hele det menneskelige arvemateriale,« siger professor Kjeld Schmiegelow fra Børneonkologisk Laboratorium i Juliane Marie Center ved Rigshospitalet.

Kæmpe genprojekt skal give bedre behandling til børn med kræft Alle børnekræftafdelinger og klinisk genetiske afdelinger i Danmark indgår i projekt, hvor samtlige gener hos børn i Danmark med nydiagnosticeret kræft kortlægges. Genomundersøgelsen skal forhåbentlig føre til både forebyggende initiativer, bedre behandling og færre bivirkninger.

Desværre, kun abonnenter har adgang til at læse denne artikel.

Få et prøveabonnement

  Forskere fra Klinisk Genetisk Klinik og BørneUngeKlinikken på Rigshospitalets Juliane Marie Center er som de første i verden gået i gang med en landsdækkende kortlægning af samtlige gener hos børn i Danmark med nydiagnosticeret kræft. Alle børnekræftafdelinger og klinisk genetiske afdelinger i Danmark indgår i projektet, og studiet har et rådgivende udvalg bestående af specialister […]