Børnecancerfonden har bevilliget 12 mio. kr. til et nyt forskningsprogram, der skal forbedre behandlingen af børn med hjernetumorer og mindske senfølger og bivirkninger. Det skriver Børnecancerfonden i en pressemeddelelse. De 12 mio. kr går til et nyt nationalt børnehjernetumorskonsortium, som skal samle aktiviteter og tværfaglige eksperter fra Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet. Lederen af det nye børnehjernetumorkonsortium er professor på Rigshospitalets børnekræftafdeling Kjeld Schmiegelow. Han glæder sig til, at de med børnecancerfondens bevilling kan forbedre behandlingen. »Vi har haft succes med...

Kræftbørn har særlige udfordringer med senfølger Patienter, der får kræft i en alder, hvor de ikke er fuldt udvoksede, reagerer anderledes end voksne. To klinikker i hhv. København og Aarhus specialiserer sig i behandling og forskning i kræftbørns senfølger.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentarBugspytkirtelkræft-kirurgien trues af manglende kapacitet Antallet af opererede patienter er ikke den eneste faktor, der betyder noget for dødelighed og behandlingskvalitet, pointerer klinikchef Jens Hillingsø, Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
De fandt nøglerne til leukæmiens maskinrum Børneonkologerne på Rigshospitalet har et hav af forskningsprojekter i gang og en perlerække af resultater bag sig. Et af de virkeligt banebrydende er udviklingen af nye måleteknikker af en hidtil uset præcision. Det har affødt en kaskade af nye projekter, som igen har ført til behandlingsændringer, så endnu flere børn og unge kan overleve leukæmi.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Færre doser gav færre bivirkninger, men samme overlevelse Stoffet asparaginase står som en hjørnesten i behandlingen af akut lymfatisk leukæmi (ALL), men det belaster kroppen. Forskere fra Aarhus har stået i spidsen for et nordisk studie, som viser, at patienterne kan nøjes med færre doser end tidligere.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret.
Skriv en kommentar
Professor i plastikkirurgi skifter AUH ud med Riget Tine Engberg Damsgaard er ny professor og overlæge på Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling på Rigshospitalet. Hun skal forske i følger til behandling af brystkræft.
Skriv en kommentar