Foto: privat

Intragastrisk immunterapi ser ud til at være effektivt ved fødevareallergi Forskere har undersøgt forskellige måder at behandle peanutallergi på, og her ser intragastrisk ud til at være den mest effektive. Det er meget interessant, at forskellige immunterapeutiske administrationsveje efterfølgende leder til forskellig sensitivitet over for allergener, siger forsker.

I forsøget på at finde behandlinger til at gøre fødevareallergikere mindre sårbare over for eksempelvis peanuts, er jagten gået ind på den bedste måde at administrere en immunterapi. Indtil videre har den amerikanske sundhedsmyndighed FDA kun godkendt en oral behandling til behandling af peanutallergi, men det er ikke nødvendigvis den mest effektive måde at behandle allergien på. Det kunne derimod være intragastrisk immunterapi, hvor desensibiliseringen foregår direkte i mavesækken. Sådan lyder i hvert fald konklusionen i et nyt dansk studie,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind