Foto: privat

Rotteforsøg: Eksem ser ud til at øge risiko for fødevareallergi og giver sværere symptomer Dansk forskning bekræfter, at udvikling af fødevareallergi formentlig sker ved udsættelse for et allergen på huden. Desuden viser studie, at eksem øger risikoen for udvikling af en svære form for fødevareallergi.

Forskere på allergiområdet har i noget tid haft en fornemmelse af, at mange former for fødevareallergi opstår, efter en person er blevet udsat for en given fødevare på huden. Nu viser ny dansk forskning, at inflammation i huden, som det ses ved eksem, også spiller en rolle for udviklingen af fødevareallergi gennem berøring med huden. Forskningen, der netop er præsenteret på den årlige kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI), viser, at atopisk eksem er en risikofaktor...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement