Katrine Lindholm Bøgh er seniorforsker og gruppeleder for Forskningsgruppen for Fødevareallergi på DTU Fødevareinstituttet.

Populært græsprotein er mindre allergent end soya og græspollen Forarbejdningsmåde og høsttidspunkt kan have betydning for risikoen for allergiske reaktioner ved at indtage græsprotein, der er populært som klimavenligt alternativ til animalsk protein, viser dansk undersøgelse præsenteret på EAACI.

Græsproteiners evne til at fremkalde immunrespons og allergiske reaktioner hos græspollenallergikere ser generelt ud til at være på et lavt niveau sammenlignet med græspollenekstrakter. Risikoen for, at indtagelse af græsprotein kan fremkalde en reaktion hos græspollenallergikere, er dog fortsat til stede. I det første studie på området har Katrine Lindholm Bøgh, seniorforsker og forskningsgruppeleder for Forskningsgruppen for Fødevareallergi på DTU Fødevareinstituttet sammen med andre forskere fra instituttet og fra afdelingen for lungemedicin og allergi på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement