Foto: privat

Så allergene er fremtidens fødevarer Den grønne omstilling kommer med helt nye former for fødevarer, der i sig selv kan være ophav til nye former for allergi, viser dansk forskning.

Vi kan ikke blive ved med at brødføde verdens befolkning med kylling, fisk og ko. Det kan kloden slet ikke holde til, så der er behov for nye proteinkilder, som allerede nu er ved at se dagens lys. Med de nye fødevarer kommer også potentialet for udvikling af helt nye allergier.  Dem kan forskere dog godt forberede sig på, og det er netop, hvad danske forskere har gjort. Ved en præsentation på den årlige kongres for European Academy of Allergy...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement