Efter mere end 25 år i udlandet er genomforsker Jesper Svejstrup tilbage i Danmark, hvor han siden 1. september tiltrådte stillingen som professor og forskningsleder på Institut for Cellulær- og Molekylær Medicin på KU.

Internationalt anerkendt forsker vender hjem Efter 27 år i udlandet vender Jesper Svejstrup hjem til en stilling som professor og forskningsleder på Institut for Cellulær- og Molekylær Medicin ved Københavns Universitet. I ryggen har han en bevilling på 50 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden og 15 mio. kr. fra Grundforskningsfonden.

I 1993 tog Jesper Svejstrup til Californien i en stilling som postdoc på Stanford Universitet hos professor Roger Kornberg, der i 2006 blev tildelt Nobelprisen i kemi.  Det blev startskuddet på en lang og glorværdig karriere for den danske forskerspire, som i dag er internationalt anerkendt for sit arbejde inden for genomstabilitet. Jeg har forsket i udlandet i mere end 25 år nu, og det er en kæmpe udfordring at flytte; en udfordring, der ganske enkelt kun kan mødes via...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind