Der vil nok altid være ubesatte stillinger væk fra de store universitetsbyer, som ikke tiltrækker mange af lægerne, men det betyder ikke, at vi ikke skal have dem, siger praktiserende læge Gunver Lillevang, der er formand for PLO's Rekrutteringsudvalg.

Hver femte H-stilling er ubesat: Fremtidens praktiserende læger fravælger stadig yderområderne Der er fortsat problemer med at tiltrække fremtidens praktiserende læger til yderområderne, viser nye tal. Stillingerne skal stadig være der, og desuden skal der oprettes flere stillinger i de store byer, siger Gunver Lillevang.

Hver femte opslåede hoveduddannelsesstillinger i almen medicin er ved seneste runde ikke besat, viser nye tal fra de tre videreuddannelsesregioner.  Her er 21 pct. af nyeste opslåede stillinger ikke blevet besat. Og det er særligt stillingerne i yderområderne, som fortsat er en udfordring at besætte, forklarer Lise Møller, der er sekretariatschef for lægelig videreuddannelse øst, som varetager uddannelsesstillinger i Region Hovedstaden og Region Sjælland. »Det har og er ikke populært blandt lægerne at søge de stillinger, som ligger langt væk,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement