»Jeg har en forventning og en forhåbning om, at der er politisk vilje til at agere på de forslag, arbejdsgrupperne kommer med. Magnus Heunicke har sat arbejdet i gang, og jeg har en forventning om, at han er klar til at investere i, at fremtidens patienter får de speciallæger, de har brug for. Også selvom det muligvis kommer til at koste nogle penge,« siger Jesper Brink Svendsen, formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse.

Fremtiden for lægelig videreuddannelse afgøres nu Fire arbejdsgrupper nedsat under Sundhedsstyrelsen skal blandt andet diskutere, hvordan fremtidens læger skal uddannes og hvilke specialer, der er brug for. 

‘Fremtidens speciallæge’ var overskriften, da Speciallægekommissionen i 2000 kom med en række anbefalinger, der har formet speciallægeuddannelsen de seneste 20 år. Nu er det igen tid til at se på, hvordan speciallægerne skal formes for at passe ind i fremtidens sundhedsvæsen, hvor der bliver flere og flere ældre, kronikere og multisyge. På foranledning af sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) efter opfordring fra blandt andet Lægeforeningen og Lægevidenskabelige selskaber satte Sundhedsstyrelsen i sommer gang i en revision af den lægelige...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement