Landets videreuddannelsesregioner efterlyser handling fra Sundhedsministeriet, hvis de 100 ekstra hoveduddannelsesstillinger i almen medicin skal inkluderes i forårets opslagsrunder – og dermed komme lægemanglen til undsætning hurtigst muligt. Den er på trapperne, lyder svaret fra ministeriet.

Uddannelsesregioner: Det haster med en klarmelding om de nye hoveduddannelsesforløb Økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner kastede 100 nye hoveduddannelsesforløb i almen medicin af sig. Men skal de nye forløb have en effekt allerede til næste forår, er vinduet ved at lukke i.

100 ekstra hoveduddannelsesforløb i almen medicin. Heraf 50 forløb i 2020 og 50 forløb året efter. Sådan lød et af punkterne i den nye økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner, der blev indgået 4. september.  Men i landets tre videreuddannelsesregioner, der har ansvaret for at strikke de ekstra hoveduddannelsesforløb sammen og sende stillingerne i opslag, venter man fortsat på en politisk klarmelding for at kunne gå i gang. Og tiden er knap flere steder, hvis de nye forløb skal nå...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement