Hver anden ældre udskrives uden plan for rehabilitering

Hver anden ældre udskrives uden plan for rehabilitering Kun halvdelen af geriatriske patienter udskrives med en genoptræningsplan til kommunen, og der er store lokale variationer. Det er ikke godt nok og bør laves om, siger formand for styregruppen for den landsdækkende database for geriatri.

Hver anden ældre borger bliver udskrevet fra sygehuset uden en plan for kommunal rehabilitering. Det viser de seneste tal fra den Landsdækkende Database for Geriatri, der siden 2012 har overvåget hvor mange geriatriske patienter, der forlader sygehuset med en plan for fortsat træning og genoptræning efter udskrivelsen. Trods flere års fokus på området er det dog ikke lykkes at øget antallet af genoptræningsplaner afgørende, fortæller Kirsten Vinding, overlæge på Geriatrisk Afdeling på Kolding Sygehus og formand for den Landsdækkende Database for Geriatri. »I 2014 fik...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind