Læger får erstatning efter alt for lange vagter
OUH og Yngre Læger har netop indgået et forlig, hvor hospitalet skal betale 280.000 kr. i erstatning til 41 læger, der har arbejdet for mange timer og for mange vagter i træk på Kirurgisk Afdeling A. »Der har været flere systematiske overtrædelser på afdelingen, hvor nogle læger har arbejdet betydeligt mere end det tilladte med vagter i mange flere dage end de tilladte seks,« siger David Finsen, fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på OUH.

Læger får erstatning efter alt for lange vagter Kirurger på OUH har igennem en længere periode haft ulovligt mange vagter i træk, og de kritisable forhold udløser undskyldning fra chefen og nu bøde til afdelingen, hvor Svendborgsagen udsprang. Vi har kikkerten indstillet på andre afdelinger, siger tillidsmand.

I mindst et år har kirurger på Kirurgisk Afdeling A på Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus (OUH) haft alt for mange arbejdsdage i træk og har ikke fået kompensationsdage ved at arbejde på søndage. Sådan var virkeligheden i 2017 på afdelingen, hvor Svendborgsagen udsprang. OUH beklager at have overtrådt reglerne for arbejdstilrettelæggelse og har sammen med […]

Desværre, kun abonnenter har adgang til at læse denne artikel.

Få et prøveabonnement