Husk at spørge os unge, inden I laver regler for vores forbrug af alkohol
Foto: Lars Andersen

Husk at spørge os unge, inden I laver regler for vores forbrug af alkohol DEBATSERIE: Det er naivt at tro, at man f.eks. på ungdomsuddannelserne kan forbyde sig til en bedre alkoholkultur blandt unge. Hvis festerne omdannes til rene sodavandsdiskoteker, risikerer man i stedet, at de rykker væk fra det trygge rum på ungdomsuddannelserne, hvilket både vil skabe større utryghed og ødelægge en central del af det at være ung på et gymnasium eller en erhvervsskole. 

Debatten om unges alkoholforbrug er for alvor blusset op igen over det seneste år. Her har man kunnet følge, hvordan adskillige sundhedsapostle på tværs af organisationer råber op om unges drukkultur. Kan det virkelig passe, at man vil diskutere og lovgive om ungdommen uden på nogen måde at inddrage den? Desværre har debatten nærmest udelukkende kørt i meget voksne og elitære politiske miljøer, hvor det ofte har haft karakter af en fordømmende retorik om dagens unge. Det er lidt påfaldende,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind