Foto: privat

Højere risiko for hjerte-kar-sygdom ved prædiabetes end diabetes På grund af den gode behandling til personer med diabetes kan deres risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom være lavere sammenlignet med personer med prædiabetes. Der skal større fokus på behandling af prædiabetes, siger forskere.

Har man prædiabetes, kan risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom være større, end hvis man har ­diabetes. Det er den opsigtsvækkende konklusion i et nyt dansk studie, der er udgivet i Diabetes Care. I studiet har forskere undersøgt, hvordan risikoen for at udvikle blodprop i hjertet, blodprop i hjernen eller dø på grund af hjerte-kar-sygdom hænger sammen med målinger af HbA1c. Resultatet af undersøgelsen viser, at har man prædiabetes med HbA1c-niveauer lige under grænseværdien for diabetes, er ens risiko for at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind